Nikolić najavio sastanak oko Vojske

Vojska je stub svih politika, ne bezbednosti, već i ekonomske politike i ne mogu se na njoj prelamati mere kojima bi se dokazalo da može dovoljno da se uštedi.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug
Tanjug

To je izjavio predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

"Ko ne želi svoju vojsku, taj će zažaliti što ima tuđu", rekao je Nikolić novinarima nakon što se upisao u Knjigu žalosti povodom smrti predsednika Kube Fidela Kastra u ambasadi te zemlje u Beogradu.

On je dodao da će imati razgovore sa ministrom odbrane (Zoranom Đorđevićem), da vidi "dokle se stiglo", vezano za protest Vojnog sindikata.

"Očigledno da jedni izjavljuju jedno, drugi drugo i moramo da vidimo u čemu je problem i da vidimo da li može da bude rešen, a svakako da može i da treba da bude rešen", rekao je predsednik.

Prema njegovim rečima, svako ima pravo da protestuje i "svako protiv koga protestuje ili za koga misle da može da pomogne je dužan da se prema tome odredi i opredeli".

Nikolić je rekao da je Vojska stub svih naših politika, ne samo bezbednosti, već da je vojska stub i ekonomske politike i da se ne mogu na njoj prelamati mere kojima "bismo dokazali da možemo dovoljno da uštedimo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 215 idi na stranu