Migranti opet krenuli peške ka granici, gužva na auto-putu

Beograd -- Grupa migranata ponovo je krenula iz Beograda ka granici, ali ovoga puta hrvatskoj, u nadi da će ući u zemlje EU.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Kako javlja reporter B92 s mesta zbivanja, oko 200 migranata, većinom muškaraca, kreće se auto-putem Beograd-Zagreb u pratnji policije.

Zbog prolaska grupe migranata auto-putem saobraćaj ka aerodromu je usporen i stvorila se kolona vozila dužine više od jednog kilometra.

Ovo nije prvi put da migranti peške kreću ka zemljama EU.

Početkom oktobra grupa migranata je nakon protesta u centru Beograda krenula ka Mađarskoj, ali su zbog lošeg vremena odustali.

Komesarijat: Migranti pogrešno informisani

Migranti su peške krenuli ka Hrvatskoj jer imaju pogrešne informacije da će ih pustiti da pređu granicu i uđu u EU, rekao je Ivan Mišković iz Komesarijata za izbeglice.

"Migranti imaju vrlo loše informacije koje im daju pojedini predstavnici nevladinog sektora. Ovaj korak na koji su se odlučili, da peške pokušaju da pređu granicu, neće doneti ništa dobro ni njima ni registrovanim licima", rekao je Mišković Tanjugu.

Mišković je ukazao da to nije način da migranti uđu ni u jednu zemlju i ističe da ih tako niko neće pustiti da uđu u EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 136 idi na stranu