Šešelj Trampu: Bili smo saveznici, a onda je došao Klinton

Lider SRS Vojislav Šešelj čestitao je Donaldu Trampu i izrazio nadu da će njegovim izborom biti završena "sramna epizoda" u odnosima dve zemlje.

Izvor: Beta

Sreda, 09.11.2016.

16:16

Šešelj Trampu: Bili smo saveznici, a onda je došao Klinton
Foto: Tanjug

Kako kaže, prijateljstvo i savezništvo SAD i Srbije trajalo je tokom dva svetska rata i tokom Hladnog rata.

"Sve dok ratni zločinac Bil Klinton nije pokrenuo nelegalnu vojnu agresiju na našu državu, sa ciljem da skrene pažnju američke javnosti i medija sa njegovih vanbračnih afera i drugih skandala“, navodi Šešelj.

Šešelj u čestitki Trampu navodi da je "agresija rezultirala kreiranjem nelegalne musimanske narko-mafije u kvazi-državi formiranoj na Kosovu, svetoj srpskoj zemlji".

On mu je preneo "neizmernu zahvalnost" zbog toga što je osudio NATO bombardovanje Srbije i podsetio da je zbog toga, 16. avgusta za vreme posete potpredsednika SAD Džozefa Bajdena, SRS organizovala skup pod nazivom "Glasaj za Trampa".

"Novoizabrani gospodine predsedniče, sve dok budete radili za dobrobit Amerike i celog sveta, u Srbiji ćete imati saveznika u uspostavljanju mira i demokratskog poretka", dodao je Šešelj.

Podsećamo, Šešelj je sa zvaničnicima svoje stranke prilikom dolaska potpredsednika SAD Džozefa Bajdena u Srbiju protestovao noseći majice sa likom Donalda Trampa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: