Trampovi advokati spremaju žalbu, a sin krši zakon

Republikanski kandidat Donald Tramp je više puta rekao da sumnja u regularnost izbora, a počele su da pristižu i prve žalbe iz njegovog štaba.

Izvor: B92

Utorak, 08.11.2016.

20:28

Trampovi advokati spremaju žalbu, a sin krši zakon
Getty Images

Sa druge strane, iz demokratskog tabora je uložena žalba u državi Njujork pošto je Trampov sin Erik na Tviteru objavio fotografiju svog glasačkog listića.

Kako prenosi CNN, Trampov pravni tim je podneo tužbu državnom sudu u Nevadi zbog toga što su na nekim mestima birališta za rano glasanje bila otvorena dva sata duže nego što je bilo predviđeno.

Kako ocenjuje mreža, to je znak da Trampov pravni tim priprema teren za potencijalno pravno osporavanje rezultata.

Tramp je za Foks njuz rekao da će videti pod kojim uslovima će priznati rezultate izbora.

"Stvari moraju da se kreću veoma glatko kada je u pitanju tranzicija vlasti. Ja sam bio veoma dobar u istoriji", rekao je Tramp.

Sa druge strane, njegov sin Erik se nije najbolje snašao u izbornom danu. U želji da pruži podršku svom ocu na Tviteru je objavio fotografiju svog glasačkog listića, a ubrzo je stigla reakcija Republikanaca koji su podneli žalbu, navodeći da Tramp junior krši zakon po kom je zabranjeno javno objavljivanje izborne dokumentacije tokom izbornog dana.

Erik je fotografiju ubrzo uklonio sa društvenih mreža, ali su Republikanci ipak podneli žalbu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: