Asanž: Da sam mogao, objavio bih i Trampove mejlove

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjavio je da nije imao nameru da utiče na ishod američkih predsedničkih izbora objavljivanjem mejlova Hilari Klinton.

Izvor: B92

Utorak, 08.11.2016.

19:24

Asanž: Da sam mogao, objavio bih i Trampove mejlove
Foto: Getty Images

Asanž je rekao da bi isto to uradio i s republikanskim kandidatom Donaldom Trampom da je mogao.

"To što je objavljeno nema veze sa ličnom željom da utičem na ishod izbora", rekao je Asanž, prenosi AP.

On je odbacio kao netačne navode da su mejlovi objavljeni da bi se ojačala podrška kandidatkinji Zelene stranke Džil Stejn ili da se osveti Demokratskoj stranci jer je poslala u zatvor Čelsi Mening.

Asanž je naveo i da Vikiliks ne bi oklevao da objavi i materijale o Trampu, da je ocenio da je materijal vredan vesti.

"Nismo primili informacije o Trampovoj kampanji, kampanji Džil Stejn ili kandidatu Libertarijanske stranke Gariju Džonsonu ili bilo kom drugom kandidatu, a koje ispunjavaju naše uredničke kriterijume", dodao je on.

Osnivač Vikiliksa je izjavio i da nema dokaza da je Rusija odgovorna za hakovanje nekih mejlova koje je Vikiliks objavio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: