Kako je FBI pregledao 650.000 mejlova za osam dana?

Donald Tramp i njegove pristalice pobesneli su nakon što je FBI po drugi put rekao da istraga protiv Hilari Klinton neće biti pokrenuta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.11.2016.

18:15

Kako je FBI pregledao 650.000 mejlova za osam dana?
Foto: Gettyimages

Šef FBI Džejms Komi je naveo da “ništa kriminalno“ nije nađeno u mejlovima koje je Klintonova slala preko privatnog servera, a Tramp je naravno imao svoj komentar na to.

“Ne možete da pregledate 650.000 mejlova za osam dana“, rekao je Tramp na jednom od završnih skupova održanom u Mičigenu.

“Hilari Klinton je kriva, ona to zna, zna i FBI, zna i narod i sada je na narodu da donese pravdu na biračkim mestima 8. novembra“, rekao je Tramp.

Nekoliko kompjuterskih eksperata ipak kažu drugačije, piše BBC.

“To je naivno gledište. Istražitelji ne idu striktno kroz svaki mejl“, rekao je Adam Vudvard sa univerziteta Suri.

Mejlovi su pronađeni na kompjuteru koji pripada Entoniju Vajneru, bivšem kongresmenu protiv kojeg FBI vodi odvojenu istragu.

Za Stivena Merdoka sa Londonskog univerziteta ključna reč je “pregled“.

“To ne znači da su ih čitali“, rekao je on.

Različite metode za pregledanje mejlova predložio je Edvard Snouden, koji je na Tviteru napisao da se korišćenjem “haštagova“ i različitih kodova može doći do brzog pregleda.

Međutim, na jednom blogu koji se bavi slučajevima bezbednosti napisano je da uopšte nije pitanje kako je FBI pregledao mejlove za osam dana.

“Zašto to nije uradio za samo jedan ili dva dana? Ili čak zašto to nije učinjeno pre nego što je Komi saopštio da će FBI ponovo pregletati mejlove?“, piše u tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: