Demokrate tužile Trampa zbog maltretiranja manjina

Funkcioneri američke Demokratske stranke u četiri savezne države tužili su kandidata Republikanske stranke na predsedničkim izborima Donadla Trampa.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.10.2016.

21:10

Demokrate tužile Trampa zbog maltretiranja manjina
Foto: GettyImages

Demokrate su to učinile u pokušaju da spreče praćenje izbora 8. novembra na način koji je, po njima, usmeren na maltretiranje pripadnika manjina.

U tužbama podnetim saveznim sudovima u Pensilvaniji, Nevadi, Arizoni i Ohaju, demokrate navode da Tramp i njegovi republikanski funkcioneri organizuju zastrašivanje birača pomoću samoorganizovanih "uličnih stražara", što je u suprotnosti sa zakonom o biračkim pravima iz 1965. godine i zakonom protiv Kju-kluks-klana iz 1871. godine, prenosi Rojters.

"Tramp je pokušao da ostvari ciljeve svoje kampanje 'ugnjetavenjem birača' koristeći najglasniji mikrofon koji postoji u zemlji da pozove svoje pristalice da se upuste u nezakonito zastrašivanje", napisala je u tužbi Demokratska partija Ohaja.

Slične formulacije korišćene su i u drugim tužbama.

Tokom kampanje u Ohaju, kandidatkinja Demokratske stranke Hilari Klinton rekla je da je Trampov glavni cilj da odvrati birače od izlaska na glasanje.

Iz Trampovog izbornog štaba nisu komentarisali tužbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: