Novosti: Vučić odlazi s čela Biroa za bezbednost

Premijer Aleksandar Vučić podneće ostavku na mesto šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, pišu "Večernje novosti".

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2016.

23:32

Novosti: Vučić odlazi s čela Biroa za bezbednost
Foto: Tanjug

Kako se navodi, razlog je to što Vučića bezbednosne službe nisu uverile da "drže konce u svojim rukama".

List u izdanju za utorak navodi da će Vučić o tom koraku narednih dana obavestiti predsednika Srbije i da je "zapanjujuće" to što su mu bezbednosne službe od momenta otkrivanja oružja ispričale pet verzija tog slučaja.

Vučić je u Hamburgu rekao da se plaši da će državni organi teško otkriti ko su osobe koje su ostavile oružje u blizini njegove porodične kuće u Jajincima kod Beograda.

"Verujem službama i državi Srbiji, ali plašim se da ćemo teško otkriti ko su lica koja su tu donela to oružje i u koje svrhe je to bilo doneto", rekao je Vučić i dodao da slučaj izgleda komplikovano da bi bio lako rešen.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da su veštačenjem oružja i municije pronađenih u blizini Vučićeve porodične kuće u Jajincima kod Beograda identifikovani parcijalni DNK tragovi najmanje tri osobe.

Stefanović je rekao da nisu svi tragovi nađeni i na oružju i na municiji i da su neki nađeni jedni preko drugih, pa je teško izolovati jedan DNK koji bi mogao da se koristi za upoređivanje, a da se u razgovoru sa stručnjacima došlo do zaključka da je malo verovatno da je neko doneo to naoružanje u šumu u Jajincima samo da bi ga tu odložio.

U blizini Vučićeve porodične kuće u Jajincima kod Beograda u subotu su otkriveni sanduci s oružjem - raketni bacač zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, četiri ili pet metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: