SPS: Jovanoviću do Srbije stalo kao do lanjskog snega

Socijalistička partija Srbije smatra sramnim izjave Čedomira Jovanovića kojima pokušava da sakrije suštinu svoje politike.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.10.2016.

17:41

SPS: Jovanoviću do Srbije stalo kao do lanjskog snega

Kako SPS navodi, suština Jovanovićeve politike je da mu je do Srbije stalo kao do lanjskog snega, da jedino vodi računa o interesima pojedinih zapadnih zemalja čije stavove promoviše i da mu je važan jedino lični komoditet.

"Iz tog razloga Čeda je spreman da uradi sve, ama baš sve, protiv Srbije. Zato ga i bole reči Ivice Dačića koji je o njemu i njegovoj takozvanoj politici rekao samo istinu", navodi se u saopštenju.

SPS dodaje da nije nikakva tajna da LDP na razne načine već više godina propagira nezavisnost Kosova.

Za SPS nije uopšte sporno da Srbija treba da bude članica EU, ali ne po cenu ugrožavanja državnih i nacionalnih interesa srpskog naroda, niti po cenu remećenja tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa sa Rusijom i Kinom, piše u saopštenju.

Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je ranije da šef diplomatije Ivica Dačić nastavlja politikantski obračun sa opozicijom, te da je "sraman čin" zamena teza da LDP radi protiv interesa Srbije.

Jovanović je naveo da Dačić ne može da razume da njegove, kako kaže, "neodgovorne izjave" nanose štetu isključivo Srbiji i njenim interesima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: