"Teško će otkriti ko je, zna svako da nije zolja praćka"

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da se plaši da će državni organi teško otkriti ko je ostavio oružje u blizini njegove porodične kuće u Jajincima.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 31.10.2016.

16:08

Foto: Tanjug

"Verujem službama i državi Srbiji, ali plašim se da ćemo teško otkriti ko su lica koja su tu donela to oružje i u koje svrhe je to bilo doneto", rekao je Vučić novinarima u Hamburgu.

On je dodao da mu slučaj izgleda komplikovano da bi bio lako rešen.

"Šta god da je u pitanju, zamislite nekoga, a čini mi se da svako ko ostavlja oružje zna da zolja nije praćka, pa bi bar nešto obrisao, ili zna da nije na teritoriji određene zemlje, pa mu je svejedno šta će da ostane, jer ne možete da uđete u trag DNK", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da više neće da govori o tom slučaju, jer bi to i njega i celu vladu odvelo na stranputicu.

"Sve je nekako malo čudno, ali ja naravno verujem u naše državne organe i službe i uveren sam da će one taj problem da reše. Neću više o tome. Bavili bismo se sobom umesto našom zemljom i našim građanima i nemam pravo da to sebi dozvolim", rekao je Vučić.

Upitan da li je, nakon što su otkriveni tragovi tri različita DNK na oružju, uvereniji da je to bio pokušaj atentata ili misli da je neko slučajno ostavio oružje, Vučić je rekao da je, po onome što misli i što zna, najbolje da dalje ne govori, nego da prepusti službama i državnim organima da oni to rade.

"Kad ste lično upleteni, onda nije fer da se na takav način odnosite prema radu pojedinih državnih organa", rekao je Vučić.

Premijer je naveo da veruje u državu i državne organe, ističući da je to njegov posao i dužnost, te da, kao što veruje lekarima i vojnicima, veruje i u policajce i pripadnike službi bezbednosti.

"Da li će nešto da reše sad ili za pet godina, suviše je komplikovano, tako mi danas izgleda, da bi bilo lako rešeno", rekao je Vučić.

Upitan da li možda sumnja ko stoji iza toga, Vučić je odgovorio da bi sve njegove pretpostavke ulazile u "bezbrojne srpske tragikomične zavereničke teorije".

U blizini porodične kuće premijera Vučića u Jajincima u subotu su otkriveni sanduci puni oružja - raketni bacač zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, četiri ili pet metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas da su veštačenjem oružja i municije identifikovani parcijalni DNK tragovi najmanje tri osobe i da je teško izolovati jedan DNK koji bi mogao da se koristi za upoređivanje.

On je dodao i da je malo verovatno da je neko doneo to naoružanje u šumu u Jajincima kod Beograda samo da bi ga tu odložio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: