"Slovensko bratstvo": Šta šalje ruska vojska u Beograd

Više od 150 pripadnika ruskih desantnih jedinica bataljona "Ivanovski" učestvovaće u zajedničkim vojnim vežbama "Slovensko bratstvo 2016" u blizini Beograda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2016.

12:59

EPA/SERGEI ILNITSKY

Vežbe će trajati od 2. do 15. novembra, a u Srbiju će pored 150 pripadnika ruskih desantnih jedinica doputovati i tri aviona Il-76MD sa preko 50 vojnika vojno-transportne avijacije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, prenosi "Sputnjik".

Kako se navodi u saopštenju, osim jedinica Rusije i Srbije, u međunarodnim vojnim vežbama učestvovaće i oužane snage Belorusije.

Ističe se da će pored ljudstva za potrebe vojne vežbe u Srbiju biti prebačena i tri oklopna vozila BMD-2, bespilotna letelica „Tahion“ i četiri kvada. Prve vojne vežbe "Slovensko bratstvo" održane su prošle godine u blizini Novorosijska.

Kako je ranije saopštila Vojska Srbije, vežba "Slovensko bratstvo 2016" biće izvedena kao trilateralna vežba oružanih snaga triju zemalja i predstavlja nastavak saradnje između Vazdušno-desantnih jedinica oružanih snaga Ruske Federacije i Specijalne brigade Vojske Srbije započete izvođenjem vežbe "Srem 2014".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: