Nađen arsenal oružja u blizini Vučićeve kuće

U blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića policija je pronašla arsenal oružja i municiju, potvrđeno je za B92.

Izvor: B92

Subota, 29.10.2016.

18:08

Nađen arsenal oružja u blizini Vučićeve kuće
Foto: Tanjug, arhiva

Kako saznaje B92 oružje i municija nađeni su u šumi u blizini puta nedaleko od kuće u kojoj često boravi premijer Vučić, a ne u blindiranom automobilu kako su mediji ranije javili.

Na oko 50 metara od puta koji vodi do porodične kuće premijera pronađeni raketni bacač - zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, 4-5 metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Sve bezbednosne službe su odreagovale kako bi zaštitile štićenu ličnost, javio je Pink.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je premijer Aleksandar Vučić sada na bezbednoj lokaciji i dodao da se oružje nalazilo na idealnom mestu za napadača, tako da bi on mogao da iskoristi oružje, a zatim pobegne.

"Tako se obavljaju likvidacije. Oružje se nalazilo na mestu na kome zbog konfiguracije terena vozila moraju da uspore brzinu i na idealnoj udaljenosti za upotrebu naoružanja poput zolje, koja služi za uništavanje oklopnih vozila", rekao je Stefanović. Po nalogu resornog tužilaštva naređeno je da se uradi DNK sa zolje i ručnih bombi koje su pronađene, prenose mediji.

Na licu mesta nalaze se policija i kontradiverzione ekipe, a ceo kraj je blokiran.

Tužilaštvo je pokrenulo istražne radnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

163 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: