"Ja, Orić i Keljmendi se nikada nismo sastali..."

Besnik Berisa, advokat Nasera Keljmendija, kome se sudi u Prištini, izjavio je da je lider SBB-a Fahrudin Radončić svedok Tužilaštva na ročištu u Prištini.

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

07:11

screenshot

Specijalni tužilac Endru Hjuz, Radončića je, između ostalog, ispitivao o kupovini nekretnina i da li ih je plaćao u gotovini. Na to je lider SBB-a, protiv koga se i u BiH vodi proces, odgovorio da je "očekivao ozbiljnija pitanja i da sve transakcije radi preko računa, a ne kešom".

O vezama sa Keljmendijem, Radončić je rekao:

"Mi smo sa gospodinom Keljmendijem samo sarađivali sa ciljem kupovine auto blinde i neke nekretnine, kao što je imovina na Ilidži. Ja nikad nisam direktno pregovarao sa gospodinom Keljmendijem oko kupovine ili cene".

On je dodao da je sa Keljmendijem direktno pregovarao tadašnji predstavnik Avaza, Muhamed Bakarević.

Tužioca je, takođe, interesovao navodni sastanak Radončića i Keljmendija.

"Ja i gospodin Keljmendi nikada nismo imali zakazan sastanak, posebno ne onaj sastanak o kojem spekulišu mediji gde su prisustvovali i (Ekrem) Lekić, (Naser) Orić, (Senad) Šahinpašić i drugi. Taj se sastanak nikad nije desio", odgovorio je Radončić.

Kako je rekao, na Keljmendija ga je upozorio bivši zamenik visokog predstavnika u BiH.

"Gospodin Rafi Gregorijan me je upozorio tokom jednog sastanka u mojoj kancelariji da bih trebao da se pazim jer postoje neke sumnje oko Keljmendija. Posle toga nismo više sarađivali sa gospodinom Keljmendijem", rekao je Radončić.

Predviđeno je da svedočenje Radončića traje tri dana.

Specijalno tužilaštvo samoproglašenog Kosova protiv Keljmendija je podiglo optužnicu u julu 2014. za organizovani kriminal, teško ubistvo, kupovinu, posedovanje, raspodelu i neovlaštenu prodaju narkotika. Iz Tužilaštva tvrde da je Keljmendi bio lider i vođa kriminalne organizovane grupe, dok se kao teško ubistvo navodi ubistvo Ramiza Delalića u Sarajevu 2007.

Svedočenje Radončića se smatra ključnim u ovom sudskom postupku. Početkom 2015. je prvi put najavljeno da će Radončić svedočiti u ovom slučaju, a njegovo svjedočenje je nekoliko puta odloženo.

Do sada su, po pozivu tužilaštva, u ovom slučaju svedočili Azra Sarić, Aldin Hajdarević, Šejla Turković, Emir Polak, Muhamed Ušanović kao i nekoliko zaštićenih svedoka putem video linka iz Sarajeva.

Suđenje je od posebnog značaja za kosovsko tužilaštvo, jer predstavlja jedan od retkih slučajeva saradnje sa Tužilaštvom BiH, prenela je regionalna N1TV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: