Upoznajte ženu koja umesto sebi sve daje drugima VIDEO

Žena koja s majkom živi na rubu egzistencije, u potpuno nehumanim uslovima, aktivno se bavi humanitarnim radom i prikuplja pomoć za siromašne.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92
Foto: B92

Zove se Svetlana i mnogo je više od onoga kako je zovu "Pepeljuga 21.veka", neustrašiva, dosledna, humana, požrtvovana.

"Obezbeđujemo ono što je potrebno u trenutku, da li je u pitanju garderoba, da li je u pitanju obuća, školski pribor, nameštaj, neka druga vrsta pomoći, ako ne mogu da završe neki papir, da pomognemo da se sredi kuća", kaže ona za B92.

Na pitanje da li pomaže sebi, odgovara: "Pa time što radim to što volim da radim mislim da pomažem sebi, jer to je smisao mog života."

Svetlana živi s majkom, u trošnoj kući kojoj je krov počeo da se urušava, plafon otpada, a tavanica prokišnjava. Kaže da ranije nije reagovala na problem s kućom, jer je smatrala da je bitnije da pomogne onima koji su u još težoj situaciji.

Foto: B92
Foto: B92

Više o Svetlani i njenoj organizaciji na sajtu http://www.pepeljuga21veka.org.rs/

Ukoliko želite da pomognete, telefon za kontakt je: 061/7264 856, Svetlana Urošević

"Čarolija je bukvalno moje dete. Ja sam ponosna na nju. Ja, kada vidim šta je sve Čarolija uradila, o koliko dece brine ta Čarolija, iako ja nisam mama, meni je to sasvim dovoljno. Meni je to sasvim dovoljno, to je moja nagrada. Kad ja vidim tu decu da su se rodila, da su pošla u školu, da su se zaposlila, ta deca rastu zajedno sa Čarolijom. I to je moja nagrada", kaže Svetlana.

Njen humanitarni rad mnogi su gledali s podsmehom. Kako kaže, ljudima nije bilo jasno zašto bi neko prebirao po kontejnerima i prikupljao sirovine po ulicama, da bi na kraju zarađeni novac otišao u humanitarne svrhe.

Foto: B92
Foto: B92

"Meni je samo bitno mamu da sklonim negde sa strane, ona nije to zaslužila, da zbog tog mog rada i moje ljubavi za ovaj posao, da živi ovako. Meni je sad najpotrebniji materijal, da se uradi temelj, dobar temelj, znači potreban mi je gotov beton, potrebna mi je armatura i našla sam neke blokove sa kojima može da se radi i na niskim temperaturama, to su stiropor blokovi sa kojima kuća može da bude jako brzo gotova. Sve za krov imam sama, to sam obezbedila već", kaže Svetlana.

Kako nema stalnih prihoda, Svetlani je egzistencija ugrožena već neko vreme.

Ipak,ova hrabra žena veruje da se dobro dobrim vraća, ali i priznaje da joj je duša umorna od svih borbi. Humanoj Svetlani sada su potrebni neki drugi humani ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 139 idi na stranu