Šta piše u "Dikićevim transkriptima"

Podgorica -- Portali u Crnoj Gori su objavili delove transkripta navodnih razgovora bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića i saradnika pred crnogorske izbore.

Izvor: cdm.me
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Kako prenosi CDM.me, razgovori su presretani sedam dana pre samih izbora, a "autentičnost transkripta je potvrđena podgoričkim Dnevnim novinama".

U transkriptima se navodi da je bivši šef srpske Žandarmerije razgovarao s izvesnim Sinđom i saradnicima, a govori se i o koordinaciji sa domaćim političarima i "paraobaveštajnim strukturama iz Rusije".

Dikić, kome se ne javlja kontakt-osoba, u jednom delu razgovora pita izvesnog Sinđu "o čemu se radi, govoreći mu da je tu došao, da ima 23 čovjeka, da ovo nije zajebancija, da je ljude razmestio, i da ne zna šta da im kaže".

Kako prenosi CDM, Sinđa mu objašnjava da će biti sve u redu i sumnjičavo kaže: „Ako si se uplašio, vrati se", na šta Dikić kaže da nije, „ali je neozbiljno ako se ne javlja na nekoliko poziva, da mora da vidi šta je sa „rakijom" (oružje), da „rakija" mora da se pregleda, „flaše" (puške) isprazne i očiste...da to nije zajebancija..."

Razgovor kako su objavile DN, teče ovako:

SINĐA: Radi se o tome da je onaj broj uključen, ali izgleda da mu je roming pojeo, pojeo mu one ... kredit u romingu. Kako god pozove, njemu neće da prebaci roming, uključi poziv. Sad ću da vidim da mu uključim, a ti ga pozovi na ovaj. Ovako je sve u redu. Sa Rujama. Nemaju mnogo (...nerazgovjetno) raspoređeni okolo. Imaju rezervu koja je u naselju Zlatica.

DIKIĆ: Aha.

SINĐA: Zlatica, to je naselje. Tu se nalaze stacionirani i u slučaju (...nerazgovjetno) će biti pokrenuti. A ovi tvoji što su po gradu, neće da ih bude mnogo. Ulaz će da bude otvoren. Ulaz će da bude otvoren u Skupštini sa strane parka. Taj neće biti blokiran, radiće. Ovi ostali će biti blokirani.

DIKIĆ: Čekaj...ulaz sa strane parka?

SINĐA: Ulaz od strane parka...I da kažeš Nikoli, sve ljude druge, sve grupe koje su došle tu, moram da ih uputim njemu da ih organizuje...Sve to mora da završi do sutra u podne. Upad će da vrši sutra u 23.00.

DIKIĆ: Dobro.

SINĐA: To je 11 uveče.

DIKIĆ: Dobro.

SINĐA: Kad se to bude dešavalo, posle proglašenja tih izbora. Ako bude sve mirno to je u redu, a ako ne, desiće se tu...Tu će da budu oni političari, oni će da uđu sa narodom. Skupiće se veća masa naroda... To se radi koordinirano sa svih strana. Tu ima još ljudi. Ima grupa kao što ste vi. Ne znam gde su raspoređeni... Nađi plave trakice kao što su lente.

DIKIĆ: Lente...

SINĐA: Ali plave tračice, samo da su plave boje.

DIKIĆ: Dobro

SINĐA: Svaki naš čovek koji je naš u tom slučaju, da stavi tu plavu trakicu negde da se vidi...Da se naši ljudi raspoznaju ko je ko. Da ne dođe do zabune da neko nekog prejebe.

DIKIĆ: Aha, to je za uveče da se stave trake.

SINĐA: Za uveče, da nije previše primetno, ali da se vidi dovoljno. Da se raspoznajete međusobno. I Ruje i drugi znaju to (...nerazgovetno). Da se upravlja narodom, da ne rade sve kao muve bez glave, nego da se radi organizovano. Jer, sve oči su uprte i bukvalno, ti znaš ko, ja sam ti rekao. Taj čeka i gleda i u vas i u nas, i u mene...U sve. A od toga, znate vi, šta nam zavisi. Nemoj da sjebemo stvar. Ajde da izguramo, to je za sve.

DIKIĆ: Razumem...Reci mi samo ovo, u vikendici tamo što je ona „rakija" kad da mu pokažem „rakiju"? Kad da mu dam ključ tamo?

SINĐA: Ako, slobodno, sve na raspoloženju. Ne sme on da zajebe, jer je to pod njihovom kontrolom.

DIKIĆ: Dobro. Ja sa njim sad da se nađem. On treba u 22. Nađem se sa njim...

SINĐA: I koordinišeš sve (... nerazgovetno).Pametno, bez srljanja. Daj bože, može da bude sve u redu, da se ovaj, Milo, pomiri sa sudbinom da je izgubio i da ne bude ništa.

DIKIĆ: On da je pametan, dao bi odmah vlast.

SINĐA: Baš to.

Kako piše CDM, u daljem razgovoru Sinđa objašnjava da, ako se "Milo pojavi i pokuša da proglasi pobjedu, da ga uhapse", te da bi za to bila specijalna nagrada.

"Dikić se raspituje koja je to nagrada. Onda se dogovara da pogleda i preda „rakiju" i da mu da "helikopter" (dron sa kamerom i motorole)", navodi portal.

B92 još nije dobio potvrdu autentičnosti ovog transkripta.

strana 1 od 161 idi na stranu