CG: Objavljeni "transkripti razgovora Dikića i Sinđe"

Podgoričke Dnevne novine objavile su transkript navodnih razgovora Bratislava Dikića, koji bi trebalo da potvrde da je on spremao "hapšenje Mila Đukanovića".

Izvor: Beta

Sreda, 19.10.2016.

11:07

CG: Objavljeni
Foto: Tanjug

U transkriptima se navodi da je bivši šef srpske Žandarmerije razgovarao s izvesnim Sinđom i saradnicima, a list tvrdi su razgovori presretani sedam dana pre parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

U transkriptima se pominje "upad u Skupštinu u nedelju uveče nakon proglašenja rezultata izbora", kao i to da će ispred Skupštine "biti političari koji će da uđu sa narodom".

"Iz dela te komunikacije se, navodi se, vidi da je bilo koordinacije izmedđ Dikića i njegove grupe sa određenim političkim subjektima u Crnoj Gori i paraobaveštajnim strukturama iz Rusije, koji vode kampanju protiv NATO-a, pišu "Dnevne novine", a prenosi portal CdM.

"Dnevne novine" navode da se iz razgovora ove dvojice vidi da su povezani sa nekim domaćim političarima koji imaju nameru da proglase pobedu i uđu u Skupštinu, ali da ta koordinacija ide preko nekih paraobaveštajnih kanala, u kojima su i neki ruski državljani, i da glavni ima neke veze sa Rusijom.

Prema "Dnevnim novinama", razgovor se tiče detalja navodne akcije, koja je u planu, pominje se upad kasno uveče, "posle proglašenja izbora", ako ne prođe sve mirno, i da sve mora biti završeno "do sutra u podne".

Dikić je dva dana proveo u Podgorici, a kretao se i prema Cetinju, Virpazaru i Nikšiću, a ne prema Ostrogu, kako je u međuvremenu izjavio njegov advokat, piše list.

Grupa od 20 državljana Srbije uhapšena je na dan izbora u Crnoj Gori, a u utorak je četrnaestorici određen pritvor do mesec dana.

Dikiću je, kako su javili crnogorski mediji, za vreme jučerašnjeg saslušanja pozlilo i on je prebačen u bolnicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: