Vučić: Moje izjave o trudnicama falsifikovane

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da su njegove ranije izjave, o socijalnim davanjima i trudnicama, istrgnute iz konteksta i "falsifikovane".

Izvor: B92

Subota, 15.10.2016.

23:27

Vučić: Moje izjave o trudnicama falsifikovane
Foto: Tanjug

Vučić je za televiziju Prva objasnio da je govorio o dve sasvim različite stvari - pravima trudnica u Srbiji i socijalnim davanjima za ljude koji mogu da rade, ali ne žele, te da su te dve izjave "isečene, spojene i falsifikovane".

"Nije ih sramota da falsifikuju moje reči", rekao je Vučić, reagujući na pisanja pojedinih portala koji su preneli da je rekao da "žene u Srbiji rađaju decu kako bi od države uzele novac" i da "majke ne žele da rade jer dobijaju socijalna davanja u visini minimalca".

Vučić je dodao da je zapravo govorio o tome da ima mnogo ljudi koji mogu, ali ne žele da rade, te na osnovu dece dobijaju dodatke i od toga žive.

"Rekao sam da ovakvi kao ja, koji mogu konju rep da iščupaju, prime socijalnu pomoć, prijave prvo dete, pa drugo dete i tako dobiju plate…", naveo je Vučić.

Trudnice su, pak, bile sasvim druga tema, kazao je premijer.

Vučić je, kaže, govorio o tome kako se u Srbiji uvek priča da su prava trudnica mala, a da je on naveo da trudnice kod nas zapravo imaju tri puta veća prava od onih u Nemačkoj.

"Kad bih rekao da treba da bude kao u Nemačkoj, mene bi obesili", zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: