BG: Ubijen Aleksandar Stanković – Sale Mutavi

Aleksandar Stanković (29), poznatiji kao Sale Mutavi i u javnosti predstavljen kao jedan od vođa navijača Partizana, ubijen je u četvrtak uveče u Beogradu.

Izvor: B92

Petak, 14.10.2016.

07:00

BG: Ubijen Aleksandar Stanković – Sale Mutavi
screenshot

Kako nezvanično saznaje B92, Stanković je ubijen dok je ulazio u svoj automobil marke “audi“ na raskrsnici ulica Bačvanske i Gospodara Vučića.

Tom prilikom je teško ranjen muškarac s inciijalima M.Đ., za koga beogradski mediji navode da je bio čuvar u Centralnom zatvoru.

Takođe, spekuliše se i da je on donedavno bio zaposlen u Ministarstvu pravde, ali da je i dao otkaz i da je radio kao telohranitelj ubijenog Stankovića.

U saopštenju MUP je navedeno da se pucnjava dogodila oko 21 čas, da je ubijen jedan muškarac, kao i da je jedna osoba ranjena, uz napomenu da policija intenzivno traga za počiniocem ovog krivičnog dela.
Mediji spekulišu da je do obračuna došlo zbog neraščišćenih kriminalnih računa, kao i da je za egzekuciju Stankovića odgovorna “crnogorska mafija“.

Iako je Stanković bio tema emisija Insajder, u kojoj je navedeno da godinama izbegava odlazak na odsluženje zatvorske kazne zbog trgovine narkoticima, o njemu je šira javnost saznala tek kada je objavljeno da je učestvovao u incidentu ispred stadiona FK Partizan.

Tom prilikom je teško povređen pripadnik obezbeđenja direktora beogradskog kluba Miloša Vazure, ali iako je snimljen video/nadzorom, protiv njega nije pokrenut krivični postupak.

U tom slučaju su osuđeni, takođe navijači Partizana, Veljko Belivuk, na godinu kućnog zatvora i Darko Ristić na 21 mesec zatvora.

Stanković je bio jedan od vođa navijačke grupe “Janjičari“ koja je posle hapšenja velikog broja članova grupe “Alkatraz“, posle smrti Brisa Tatona, preuzela primat na južnoj tribini stadiona u Humskoj ulici.

Prethodno je Stanković bio jedan od viđenijih ljudi na stadionu Partizanovog večitog rivala, Crvene zvezde, takođe kao jedan od vođa navijača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: