"Timovi iz Srbije lobirali protiv Novog Sada u Briselu"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da se iz Srbije otvoreno lobiralo u Briselu da Novi Sad ne bude Evropska prestonica kulture 2021. godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2016.

20:56

Foto: Tanjug

Vučić je na konferenciji za novinare u Nišu rekao da su čitavi timovi iz naše zemlje radili protiv Novog Sada.

"Vučević (Miloš, gradonačelnik Novog Sada) u Briselu nije mogao da veruje da naši Srbi otvoreno lobiraju za našeg najvećeg konkurenta", rekao je Vučić.

Novi Sad je danas u Briselu proglašen evropskom prestonicom kulture za 2021. godinu. Nakon finalne prezentacije projekta „Novi Sad 2021“, koju je danas u Briselu održala novosadska delegacija, panel nezavisnih eksperata doneo je istorijsku odluku da prvi grad van EU koji će poneti titulu bude upravo Novi Sad. Opširnije u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: