Vrtić zatvoren, deca premeštena u drugi, 10 km udaljen

Po drugi put u poslednjih pet godina zemunski vrtić "Flora" zatvoren je iz bezbednosnih razloga.

Izvor: B92

Sreda, 12.10.2016.

16:49

Vrtić zatvoren, deca premeštena u drugi, 10 km udaljen

Dok se čeka procena štete i rešenje za sanaciju, roditelji svoje mališane, po odluci predškolske ustanove, umesto u četiri najbliža, moraju da vode u vrtić čak 10 kilometara udaljen. Što oni odbijaju.

"Floru" je zatvorila Građevinska inspekcija. Rešenje na zatvorenim vratima, izdato zbog pukotina na zidovima, podrazumevalo je i hitnu reakciju nadležnih koji su, umesto u najbliže, decu privremeno prebacili u najveći, ali udaljeni vrtić. Preko noći roditelji su se našli u problemu - do vrtića u koji su im deca izmeštena samo vožnja traje četrdeset minuta. Biljana ima dve devojčice i treću na putu.

"Katastrofa. jako nezgodno, ne vozim, suprug mi je zaposlen, non-stop je odsutan, baš nam pravi probleme, odvođenje dovođenje, u ovom stanju, za par dana treba da se porodim, mala beba, živimo sami, nemam sredstava da ih vozim na drugu stranu, jako mi je udaljeno i veoma nezgodno", kaže Biljana Avramović.

Na pitanje da li je bilo objašnjenja zašto se deca upućuju u vrtić koji je dalji a ne u ove u okolini, ona odgovara:

"Bilo je objašnjenje da je pre par godina kada je bila rekonstrukcija Flore, deca su bila raspoređena po bližim vrtićima ali su se roditelji bunilu, gužva je, spavaju jedni preko drugih i iz tog razloga smo prebačeni u veći objekat".

Niko od roditelja ne dovodi u pitanje odluku da se vrtić privremeno zatvori, ali skoro svi imaju problem sa udaljenošću vrtića u koji su ima deca iznenada premeštena.

"To za nas nije prihvatljivo rešenje mada moram da napomenem da ni direktorka nije rekla da je to konačno rešenje i onda mi, sa tim vetrom u leđa smo krenuli i sa našim zahtevima da, ako je moguće, a mi se nadamo da jeste, i čvrsto verujemo u to da se naša deca do sanacije vrtića jer i to se iskreno nadamo da će i toga biti, upute u okolne vrtiće, naravno po mogućstvu, gde ima kapaciteta. Mi razumemo te probleme ali isto tako mislimo da i oni razumeju nas", navodi još jedna mama
Maja Kostadinović.

Direktorka predškolske ustanove "Dr Sima Milošević" po drugi put izmešta decu iz Flore. Njihova bezbednost joj je na prvom mestu.

Flora je zatvorena u petak, veštaci su izašli na teren juče. Posle njihove procene odlučiće se i šta je neophodno učiniti kako bi vrtić ponovo bio bezbedan. Tek onda će moći da se pretpostavi i koliko dugo će zemunska Flora biti zatvorena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: