Kadirov na kritike u vezi s decom: Ruske patriote da budu

Čečenski predsednk Ramzan Kadirov odbacio je optužbe za okrutnost nakon što su njegovi maloletni sinovi učestvovali u takmičenju borilačkih veština.

Izvor: B92

Subota, 08.10.2016.

11:07

Kadirov na kritike u vezi s decom: Ruske patriote da budu
Foto: Gettyimages

On tvrdi da ih vaspitava kao "ruske patriote".

Kadirov je tako reagovao pošto ga je predsednik Unije ruskih borilačkih veština Fedor Emelianenko kritikovao zbog toga što je svojim sinovima starosti osam i 10 godina dozvolio da se bore na jednom televizijskom takmičenju, iako su maloletni i bez zaštitne opreme.

"Fedore, grešiš! Tako se ne ponašaju ruski heroji!", napisao je Kadirov na svom Instagram profilu tvrdeći da su njegova deca učestvovala u jednom "egzibicionom meču".

Čečeni se "od detinjstva vaspitavaju kao patriote i branitelji Rusije", rekao je Kadirov, prenosi AFP.

On je na Instagramu objavio da je njegov 10-godišnji sin Ahmad nokautirao svog protivnika za 14 sekundi.

Rusko ministarstvo sporta i zaštitnik prava deteta najavili su istragu o učešću dece na ovakvom takmičenju gde su se dečaci borili golih grudi i bez zaštitne kacige udarajući jedan drugog u glavu.

Emelianenko je rekao da je takav spektakl "neprihvatljiv i da ne može biti opravdan" jer pravila zahtevaju da deca nose kacige te da moraju biti stariji od 12 godina.

Takođe je dodao da je bio šokiran što je sam Kadirov sve to posmatrao u publici.

Emalianenko je bivši svetski šampion a sada je član saveta ruskog predsednika za fizičku kulturu i sport.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima tim povodom da "nokautiranje deteta, naročito na televiziji, predstavlja razlog da se zainteresuju relevantni nadzorni organi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: