Ombudsman studentima: Lako je boriti se, a teško izboriti

Zaštitnik građana Saša Janković rekao je, obraćajući se studentima prava na Univerzitetu Union, da je lako boriti se za pravdu, ali je teško izboriti se za nju.

Izvor: B92

Petak, 30.09.2016.

14:14

Ombudsman studentima: Lako je boriti se, a teško izboriti
Tanjug

"Lako je raditi dobru stvar, jer kada iskreno radite morate uspeti", rekao je Janković na prijemu za studente prve godine Pravnog fakulteta univerziteta Union iz Beograda.

Prema njegovim rečima, pravnik nije samo neko ko to ima napisano na papiru, već je bitno da pravnici normu razumeju i tumače na pravi način, odnosno da je primene tako da "usklade pravo sa pravdom".

Kako je rečeno na svečanosti, Pravni fakultet Union osnovan pre 15 godina sa namerom da bude "mali elitistički fakultet" na kome će se povezivati praktične veštine i teorijska znanja.

Na svečanom prijemu, organizovanom za studente prve godine, pored Jankovića, prisutni su bili predsednica Ustavnog suda Srbije Vesna Ilić Prelić, predsednik Upravnog i predsednik Prekršajnog suda, i brojne sudije i pravnici - predavači na fakultetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: