Šabić:Nisu mi dostavljene informacije o slučaju "Savamala"

Poverenik Rodoljub Šabić negirao je navode Višeg javnog tužilaštva da su mu dostavili informacije o broju predmeta i tužiocu zaduženog za slučaj “Savamala“.

Izvor: Beta

Petak, 30.09.2016.

10:05

Šabić:Nisu mi dostavljene informacije o slučaju
Tanjug

"Tužilaštvo nije, kako tvrdi, obavestilo Poverenika da je postupilo po nalogu (da se dostave ti podaci)", saopštila je služba Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je juče da je Inicijativi "Ne da(vi)mo Beograd" dostavilo tražene informacije o broju predmeta i imenu tužioca zaduženog za slučaj rušenja objekata u Savamali i da je o tome obavešten i Poverenik.

"Tužilaštvo je 27. septembra postupilo po nalogu Šabića i obavestilo podnosioca zahteva o broju predmeta i "imenu obrađivača predmeta-zamenika javnog tužioca koji postupa u slučaju rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici" navelo je to tužilaštvo

Služba Poverenika je precizirala da je do danas "jedini akt s tim u vezi koji je Tužilaštvo dostavilo Povereniku datiran sa 21. septembrom a primljen 26. septembra je akt iz koga se vidi da po rešenju nije postupljeno i u kome se navodi da je predmet prosleđen Republičkom javnom tužilaštvu".

Dodaje se u saopštenju i da je to i bio razlog da se Poverenik obrati Republičkom javnom tužiocu i upozori da Više tužilaštvo "krši zakon i čini kažnjiv prekršaj".

"Ako se Više tužilaštvo u poslednji čas predomislilo to jeste dobro, ali nije dobro da pokušava u javnosti stvoriti pogrešnu sliku o okolnostima pod kojima je to učinilo", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: