"Onaj ko udari na državu dobiće od države odgovor"

Predsednik SDA Bakir Izetbegović ne odustaje od pretnji predsedniku RS Miloradu Dodiku, kome je ranije predvideo sudbinu Gadafija i Sadama.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.09.2016.

12:31

Foto: Tanjug, arhiva

On sada poručuje da "onaj ko udari na državu, dobiće od države odgovor".

Izetbegović, koji je inicirao apelaciju Ustavnog suda o zabrani 9. januara kao Dana RS, je sinoć u Novom Travniku, u okviru kampanje uoči predstojećih lokalnih izbora, u BiH, kazao da misli da je "Milorad Dodik danas jedan vrlo zabrinut čovek".

"Nije se igrati sa institucijama države i mislim da nakon ovoga nikome neće pasti na pamet da pravi onaj teški referendum kojim su se dičili. Ne možete rušiti mirovni sporazum, a da ne srušite mir u ovoj zemlji, rekao je Izetbegović, prenela je Al Džazira pozivajući se na agencije.

Izetbegović, koji je i aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH, istakao je da neće biti povratka u devedesete godine prošlog veka i konflikte, te da BiH više nije zemlja slučaj, koja je u zastoju i izaziva zabrinutost.

Inače, Dodik je juče potvrdio da je dobio poziv Tužilaštva Bosne i Hercegovine za saslušanje zbog održavanja referenduma o Danu RS, ali je ponovio da ne namerava da izjavu daje u Sarajevu jer smatra da mu je u tom gradu, nakon Izetbegovićevih izjava, život ugrožen.

Dodik je rekao da je spreman na saradnju sa Tužilaštvom, ali na teritoriji RS.

Ukazao je i da jučerašnja odluka o suspenziji glavnog tužioca Bosne i Hercegovine Gorana Salihovića govori o tome koliko su pravosuđe i tužilaštvo podložni raznim političkim uticajima, a pre svih Izetbegovićeve SDA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: