Obustavljen postupak protiv Karića, zastarelo delo

Beograd -- Viši sud u Beogradu obustavio je jedan od dva postupka koji se u Srbiji vodi protiv Bogoljuba Karića zbog apsolutne zastarelosti dela, potvrđeno je za B92.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Pres služba BK
Foto: Pres služba BK

Više tužilaštvo je potvrdilo da je dobilo rešenje od Višeg suda u kome se navodi da je obustavljen postupak u kome se Bogoljub Karić po optužnici iz 2010. teretio za zloupotrebu službenog položaja odgovornog lica tokom perioda od 1998. do 2005. godine u slučaju izvlačenja novca iz "Mobtela".

Ta optužnica, koja je obuhvatala i njegovog brata Sretena i još 13 lica, prekvalifikovana je 2013. nakon izmena Krivičnog zakonika, ali nikada nije stupila na snagu, niti je za njim u tom slučaju bila raspisana poternica.

Pročitajte još:

Kariću je bila zaprećena kazna do pet godina zatvora, a sam krivični postupak je pokrenut 2006, kada su Karići otišli iz Srbije.

Za vlasnikom "BK grupe" i liderom PSS bila je raspisana i Interpolova poternica, ali njih više nema na listi traženih na sajtu Interpola.

Kako je bilo navedeno u toj optužnici, Karići su se teretili da su sa saradnicima, među kojima je bilo i stranih državljana, "izvukli" više od 60 miliona evra sa računa "Mobtela". Kako navodi Tanjug, protiv ostalih optuženih u tom slučaju postupak se nastavlja.

Rešenje o zastari krivičnog gonjenja Karića stiglo je u Tužilaštvo u februaru ove godine, precizirano je za Tanjug.

Međutim, kako piše "Blic", u Tužilaštvu za organizovani kriminal i dalje vode istragu protiv Karića i saradnika u slučaju privatizacije "Mobtela" za proneveru oko 60 miliona evra.

Dela obuhvaćena tom istragom, piše list, zastarevaju 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1304 idi na stranu