Prajdovski selfi Malog i ministarke Brnabić / FOTO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministarka Ana Brnabić prisustvuju Paradi ponosa koja se održava u Beogradu.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 18.09.2016.

12:31

Prajdovski selfi Malog i ministarke Brnabić / FOTO
B92

Mali je rekao da već treću godinu za redom Beograd pokazuje da je grad koji poštuje različitost i bori se protiv svake vrste diskriminacije.

“Ja sam došao ovde da treću godinu za redom pokažem da Beograd više nije isti, da Srbija nije ista, da neke stvari za koje smo mislili da je nemoguće da se dese, danas izgledaju sasvim normalno", rekao je Mali.
B92
Brnabić je dodala da je održavanje Parade ponosa treću godinu za redom veoma značajno i da je to ozbiljan pomak kad je reč o pravima LGBT zajednice.

"Za mene je značajno da se Prajd održava treću godinu, da je gradonačelnik Beograda tu sve tri godine i da su tu i predstavnici vlade", rekla je Brnabić novinarima uoči početka Parade, kojoj prisustvuje.

Kako je dodala, to su ozbiljni pomaci i važno je da uoči Prajda nije bilo velikih tenzija, kako u gradu, tako i u medijima.

Upitana zašsto nema i drugih članova vlade, Brnabić je rekla da njoj to ne smeta i da je pitanje da li svi treba da budu tu.

"Vlada je tu ako je neki njen član tu", rekla je Brnabić.

Upitana o problemu promene matičnog broja nakon promene pola, Brnabić je rekla da se o tome još nije razgovaralo, dodajući da je ministar tek mesec dana.

"Razgovarali smo o nekim drugim hitnim problemima, opšta tolerancija u društvu nam je broj jedan", rekla je Brnabić.

Na pitanje novinara da li je na Prajd došla sa devojkom, ministarka nije želela da odgovori, navodeći da je to nekorektno pitanje i da drugi ministri verovatno ne bi bili u prilici da odgovaraju na to pitanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: