Napadnut stariji Srbin u Orahovcu

U svom vinogradu u Orahovcu na oko 200 metara od srpskih kuća danas pre podne napadnut je 72-godišnji Stevan Radić iz tog mesta.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 12.09.2016.

19:42

Default images

Kako je javio radio Kontakt plus iz Kosovske Mitrovice, incident se dogodio kada je Radić sa svog imanja oterao dvojicu albanskih dečaka koji su mu krali orahe.

Kako je Radić rekao, posle toga dok je sakupljao orahe nepoznata osoba ga je udarila s leđa od čega je izgubio svest.

O ovome je obaveštena i kosovska policija, a Radić je tim povodom dao izjavu u policijskoj stanici.

Prethodno mu je lekarska pomoć ukazana u lokalnoj ambulanti.

Kako prenosi Kontakt plus, ovaj napad uznemirio je Srbe u Orahovcu, jer se dogodio na početku berbe grožđa.

Kancelarija za KiM osudila napad

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudilo današnji napad na 72-godišnjeg Srbina Stevana Radića, koji je mučki prebijen u Orahovcu samo zato što je branio svoju imovinu.

Srbi u Orahovcu i Velikoj Hoči godinama opstaju u veoma teškim uslovima, živeći u atmosferi ograničene slobode kretanja i stalnih provokacija lokalnih Albanaca, navodi se u saopštenju.

Ovaj incident u trenutku kada su u toku poljoprivredni radovi među Srbe u tom delu Metohije vraća strah i nespokoj i, bez obzira da li je ovaj konkretni napad etnički motivisan ili je reč o napadu iz koristoljublja, nadležni organi moraju hitno da reaguju kako bi zaštitili srpsku zajednicu u orahovačkoj opštini i vratili joj osećaj sigurnosti.

Onaj ko toleriše izazivanje nespokoja kod malobrojnih Srba, koji su uprkos svemu ostali da žive u orahovačkoj opštini, nečinjenjem podržava kreiranje nestabilnosti i atmosfere mržnje, ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: