Svi u regionu pišu o "hrvatskom špijunu" uhapšenom u BG

Većina medija u regionu objavila je kao udarnu vest informaciju da su operativci BIA uhapsili stranog obaveštajca u Beogradu.

Izvor: B92

Petak, 02.09.2016.

17:37

Default images
Foto: Thinkstock

Balkanski mediji preneli su i informaciju da je reč o obaveštajcu koji ima dvojno državljanstvo - srpsko i hrvatsko.

Hrvatski informativni sajtovi preneli su, kao najvažniju vest, informaciju o hapšenju pod naslovima: "Srpska obaveštajna služba uhapsila hrvatskog špijuna u Beogradu", "U Beogradu uhapšen hrvatski špijun? Uskoro obraćanje visokih zvaničnika u Srbiji!", "Srpska obaveštajna služba uhapsila hrvatskog špijuna u Beogradu!"...

I bosanski mediji su objavili da je "u Beogradu uhapšen hrvatski špijun", dok mediji u Crnoj Gori sa upitnikom na kraju naslova prenose istu vest.

Sarajevski "Avaz" u tekstu navodi da nije poznato da li je reč o pripadniku hrvatske Sigurnosno-obaveštajne agencije (SOA) ili Vojnoesigurnosno-obaveštajne agencije (VSOA).

Podsetimo, operativci BIA uhapsili su stranog obaveštajca u Beogradu, nezvanično saznaje B92.

Portparol kaVišeg javnog tužilaštva Tatjana Sekulić potvrdila je Tanjugu da je u saradnji tog tužilaštva i BIA uhapšena jedna osoba, ali da za sada ne može da precizira detalje tog slučaja.

Kako pišu “Večernje novosti“, akcija je izvršena u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, a uhapšena osoba ima dvojno državnljanstvo Srbije i Hrvatske.

Prema saznanjima B92, uskoro će se novinarima obratiti neko od najviših državnih zvaničnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: