"Index": Uhapšeni hrvatski obaveštajac se bavio oficirima

Hrvatski obaveštajac koji je uhapšen u Beogradu radio je za hrvatsku Vojno sigurnosno-obaveštajnu službu, javio je hrvatski portal Index.hr.

Izvor: B92, index.hr

Petak, 02.09.2016.

19:58

Default images
Foto: Freeimages.com

Index.hr navodi da je tokom proteklih meseci, pa čak i godina, uhapšeni obaveštajac u Beogradu i Srbiji prikupljao podatke koji bi njegovoj domicilnoj službi, dakle, VSOA, mogli biti od posebnog interesa.

Kako saznaje taj portal, u poslednje vrieme bavio se oficirima JNA protiv kojih Hrvatska jeste ili bi mogla da pokrene krivični postupak zbog (ne)dela počinjenih tokom rata u Hrvatskoj, kao i organizacijom i odnosima u srpskoj vojsci.

Pod merama srpskih kolega nalazi se već mesecima, navodi Index.hr.

"Srpske službe već neko vreme prate dotičnog i prikupljaju informacije o njemu. Poznato je gde se tačno nalazio, u kojim mestima uz granicu, sa svojim kolegama s hrvatske strane i sa kime je sve bio u kontaktu", kaže Indexov izvor

U Hrvatskoj se, dosad, o ovom slučaju još niko nije službeno oglasio.

Više javno tužilaštvo saopštilo je da je BIA u saradnji s Tužilaštvom uhapsila jednu osobu zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično delo špijunaže.Opširnije o tome pročitajte OVDE.

B92 je ranije javio da su operativci BIA uhapsili stranog obaveštajca u Beogradu.

Većina medija u regionu objavila je kao udarnu vest informaciju da su operativci BIA uhapsili stranog obaveštajca u Beogradu. Opširnije u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: