Tužilaštvo potvrdilo: Uhapšen osumnjičeni za špijunažu

Više javno tužilaštvo saopštilo je da je BIA u saradnji s Tužilaštvom uhapsila jednu osobu zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično delo špijunaže.

Izvor: B92

Petak, 02.09.2016.

19:44

Tužilaštvo potvrdilo: Uhapšen osumnjičeni za špijunažu
Foto: Freeimages.com

Reč je o licu koje ima državljanstvo Republike Srbije i Hrvatske, a koje je do 1990. godine živelo i radilo u Republici Hrvatskoj, nakon čega mu je mesto prebivališta bilo u Republici Srbiji.

Osumnjičenom je za navedeno krivično delo određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužiocu radi saslušanja, dodaje se u saopštenju.

Tužilaštvo će u skladu sa svojim ustavnim i zakonskim ovlašćenjima nastaviti postupanje u pravcu utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja, vodeći
računa o zaštiti vitalnih interesa Republike Srbije, a sve radi potpunog utvrđenja svih radnji koje čine obeležja ovog krivičnog dela u okviru svojih zakonskih ovlašćenja, navodi Tužilaštvo i dodaje da će nakon sprovedene istrage i utvrđenog činjeničnog stanja javnost će o tome biti blagovremeno obaveštena.

B92 je ranije javio da su operativci BIA uhapsili stranog obaveštajca u Beogradu.

Većina medija u regionu objavila je kao udarnu vest informaciju da su operativci BIA uhapsili stranog obaveštajca u Beogradu. Opširnije u posebnoj vesti.

Hrvatski obaveštajac koji je uhapšen u Beogradu radio je za hrvatsku Vojno sigurnosno-obaveštajnu službu, naveo je Index.hr i dodao da je tokom proteklih meseci, pa čak i godina, uhapšeni obaveštajac u Beogradu i Srbiji prikupljao podatke koji bi njegovoj domicilnoj službi, dakle, VSOA, mogli biti od posebnog interesa. Opširnje u posebnoj vesti.

Današnjim hapšenjem hrvatskog obaveštajca započeo je špijunski rat na Balkanu, a tajming cele akcije nije nimalo slučajan, smatra Božo Spasić. Više o tome pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: