Zakazano pripremno ročište u postupku "Srebrenica"

Pripremno ročište u procesu "Srebrenica" protiv osam bivših pripadnika Specijalne brigade MUP RS zbog zločina nad civilima, zakazano je za 20. septembar.

Izvor: Tanjug

Sreda, 31.08.2016.

16:18

Zakazano pripremno ročište u postupku
Foto: Gettyimages

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost i na njemu će se optuženi kratko izjasniti o krivici, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi tužilaštva i obrane izvoditi pred sudom.

Nakon toga sud će zakazati početak suđenja, na kojem će optuženi moći da iznesu svoju odbranu u pritsustvu javnosti.

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu potvrdilo je optužnicu u slučaju "Srebrenica" protiv osam bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske zbog zločina nad civilima, saopštio je danas taj sud.

Optužnicom Tužilaštva za ratne zločine okrivljenima se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu.

Optužnica tereti Nedeljka Milidragovića, Aleksu Golijanina, Milivoja Batinića, Aleksandra Dačevića, Boru Miletića, Jovana Petrovića, Dragomira Parovića i Vidosava Vasića.

Oni su optuženi da su u Srebrenici počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom, tako što su u hangaru "Kravice" 14. jula 1995. godine ubili više stotina muslimana.

Među žrtvama koje su ubijene u hangaru Kravice do sada je identifikovano više od 1.300 civila muslimanske nacionalnosti, čiji su posmrtni ostaci pronađeni u masovnim grobnicama Glogova 1 i 2 i Ravnice, kao i u više sekundarnih grobnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: