"Ustavni sud da poništi svoju odluku i smiri tenzije"

Predsednik Skupštine RS Nedeljko Čubrilović ocekuje da Ustavni sud BiH uvaži argumente parlamenta, stavi Odluku o Danu Republike van snage i smiri tenzije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 31.08.2016.

22:32

Thinkstock

"Stavljanjem van snage Odluke kojom osporava Dan Republike Srpske, Ustavni sud BiH pokazao bi da je odgovoran organ spreman za iznalaženje rešenja i smirivanje političkih tenzija", istakao je Čubrilović u pisanoj izjavi, saopšteno je iz Skupštine RS.

Čubrilović je takođe naglasio da referendum o Danu Republike ni na koji nacin ne derogira Odluku Ustavnog suda BiH, kao i da je Skupština RS posvećena poštovanju Ustava i zakona i svih legalnih i legitimnih organa i institucija.

Referendum koji se odnosi na praznik Srpske ni na koji način ne ugrožava ustavnopravni okvir države, integritet i suverenitet BiH, tvrdi Čubrilović.

Prema njegovim rečima, upućivanjem apelacije Ustavnom sudu BiH, Skupština RS je pokazala da poštuje taj organ i da koristi sva legalna sredstva za dokazivanje pravne valjanosti svojih akata.

"Još jednom podsećamo da je referendum jedan od najznačajnijih oblika demokratskog izjašnjavanja i provere političke volje građana, bez nacionalne pripadnosti i diskriminacije", zaključio je predsednik Čubrilović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: