Dodik za B92: Srpska je država, a BiH nije ništa / VIDEO

Dan posle poziva Saveta za implementaciju mira Republici Srpskoj da odustane od referenduma, oštar odgovor iz Banjaluke.

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2016.

22:03

Dodik za B92: Srpska je država, a BiH nije ništa / VIDEO
B92

Od referenduma ne odustaju, a u Beograd odlaze na konsultacije sa prijateljima.

"Referendum je nešto što smo se dogovorili i mi ćemo ga održati. Vučića uvažavam i sve što ima razgovaramo. Stav Srbije je da podržava Dejtonski sporazum i teritorijalni integritet RS", rekao je Dodik za B92.

Do referenduma je ostalo manje od mesec dana. Očekivanja da bi posle sastanka na Andrićevom vencu vlasti Republike Srpske mogle da preispitaju svoju odluku i odustanu od referenudma nisu realna.

"Ja mislim da se referendum ne može otkazati iz tehničkih razloga i iz političkih razloga. Ovo je reakcija na akciju Bakira Izetbegovića da će Srbima ukinuti 9. januar. Onda ćemo dodati i to da je Republika Srpska država, a BiH nije ništa", kazao je on.

Zvanični Beograd će, kako poručuju iz Vlade, biti oslonac Republici Srpskoj,od pitanja stabilnosti do ekonomskog razvoja.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: