"Timski rad vojske i policije na obezbeđenju granica"

Načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković obišao je deo jedinica Zajedničkih snaga vojske i policije angažovanih na obezbeđenju državne granice.

Izvor: Tanjug

Sreda, 31.08.2016.

00:45

Tanjug

Deo jedinica zadatke realizuje u graničnom pojasu sa Republikom Makedonijom.

General Diković je odao priznanje pripadnicima vojske i policije na profesionalnom i efikasnom obavljanju poverenih zadataka obezbeđenja državne granice, saopštilo je MInistarstvo odbrane.

"Timski rad je osnova dobra organizacije, a upravo vašim angažovanjem na terenu pokazujete snagu države i spremnost Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova da realizuju sve poverene zadatke", istakao je general Diković.

On je dodao i to da je Vojska Srbije spremna da, po potrebi, angažuje i dodatne snage i sredstva za obezbeđenje državne granice.

Komandant Zajedničnih snaga general-major Želimir Glišović informisao je generala Dikovića o dosadašnjoj realizaciji zadataka na sprečavanju ilegalnih prelazaka migranata na teritoriju Republike Srbije i onemogućavanju krijumčarenja. On je istakao da su zajedničke snage od 22. jula ove godine do danas uspele da odvrate 5.101 migranta od ilegalnog prelaska granice.

"Najveći broj migranata, njih 4.428, odustalo je od ilegalnog prelaska kada su uočili snage vojske i policije, dok su u prihvatne centre smeštena 673 migranta zatečena zajedno sa krijumčarima ili na teritoriji Srbije", dodao je general Glišović.

General Diković obišao je i novo mesto razmeštaja snaga u Miratovačkom polju i uverio se u pravilnost rada mešovite pešačke patrole i zasede pripadnika Zajedničkih snaga. U Prihvatnom centru u Preševu, general Diković je posetio pripadnike Vojske Srbije koji su tamo smešteni i razgovarao sa predstavnicima Komesarijata za izbeglice koji su ga upoznali sa trenutnom situacijom u vezi sa migrantima u Centru.

Tokom obilaska, primećena je grupa od desetak migranata koji su, uočivši pripadnike vojske i policije, odustali od ilegalnog prelaska iz pravca Makedonije.

U obilasku sa načelnikom Generalštaba bili su i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Slavoljub Janićijević, komandant 4. brigade KoV brigadni general Zoran Lubura, predstavnici Vojske i MUP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: