Šarčević: Prosvetni radnici nemaju razloga za štrajk

Beograd -- Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da prosvetni radnici nemaju razloga za proteste i štrajkove.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

On je dodao da je povećanje njihovih plata i zvanično najavljeno u Skupštini Srbije.

"Povećanje je zvanično najavljeno i u Skupštini Srbije. Očekujem već u oktobru da prosvetari budu prvi na redu, a procente i formule određivaće Vlada Srbije i Ministarstvo finansija", izjavio je ministar Šarčević u intervjuu za "Večernje novosti".

Šarčević je rekao da su prilikom obračuna plate za jul prosvetari bili oštećeni, usled drugačijeg tumačenja Zakona o radu, i dodao da je reč o 416 miliona dinara koji će im biti vraćeni.

"Svakog dana se bavim tim problemom, zakazao sam sastanak sindikatima i za utorak i mogu da obećam da će im u septembru biti vraćen taj novac. Verujem da nemaju razlog za protest i štrajk, jer smo razgovarali, počeli saradnju na rešavanju problema koji se tiču zaposlenih, uključeni su u radne grupe za raspoređivanje viškova... Dali su sto dana Vladi Srbije i našem ministarstvu", rekao je on.

Ministar je ponovio da će se školstvo u Srbiji značajno menjati u budućnosti i poručio đacima koji za nekoliko dana počinju školovanje da će biti prva generacija koja će biti u prilici da oseti nekakav boljitak.

"Dao sam tvrdo obećanje i nikada od svojih obećanja nisam odustao", rekao je Šarčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 233 idi na stranu