102 godine od Cerske bitke

Državna ceremonija obeležavanja 102. godišnjice Cerske bitke biće održana u okviru spomen-kompleksa "Cerska bitka" u mestu Tekeriš kod Loznice.

Izvor: B92

Petak, 19.08.2016.

07:00

102 godine od Cerske bitke
General Stepa Stepanoviæ. Foto: Wikipedija

Ceremoniju će predvoditi državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dragan Popović, a organizator je Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije Vlade Srbije.

Kraj spomen-kosturnice u Tekerišu vence će položiti i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, gradova Loznice i Šapca, opštine Krupanj, kao i predstavnici brojnih udruženja i građani opredeljeni za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, navodi se u saopštenju Odbora.

Cerska bitka, koja se odigrala tokom avgusta 1914. godine, predstavlja jednu od najznačajnijih i najvećih pobeda srpske vojske u Prvom svetskom ratu.

Ona je istovremeno i blistav primer taktički dobro osmišljene i ostvarene vojne operacije.

Pripadnici srpske vojske, predvođeni generalom Stepom Stepanovićem, pružili su primer bezmerne hrabrosti i patriotizma koji je ostao utkan u kolektivnu svest nacije sve do naših dana, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: