Panić: Bajden mi se izvinio, nisu pomogli kada je trebalo

Modifikovani avion tipa boing 757 je u Beograd drugi put doveo Džozefa Bajdena, a preko okeana u Srbiju stigao je i bivši premijer Jugoslavije Milan Panić.

Izvor: B92

Utorak, 16.08.2016.

16:25

Panić: Bajden mi se izvinio, nisu pomogli kada je trebalo
Foto: B92

Bajdena je na aerodromu “Nikola Tesla“ dočekao srpski premijer, uz tradicionalno posluženje – toplu reč, pogaču i so.

Drugog čoveka Amerike su dočekale i prazne ulice, ispražnjeni parkinzi oko Palate Srbija, budno oko policije, ali i brzinska izmena zastava Švedske i SAD. Dolazak Panića je izazvao daleko manje pompe, a on u Bajdenovoj poseti vidi veliki značaj.

“Mislim da je to vrlo važno za Srbiju i ovaj region da Amerikanci imaju interes da pomognu. Pitanje je koliko, koji su uslovi, kakvi problemi“, kaže Panić.

Panić kaže da je strah da će Bajdenova poseta biti manjeg efekta jer mu se bliži kraj mandata - neosnovan.

“On može da napravi ugovore sa vama koje iduća vlada mora da poštuje. On je skoro važniji sada nego pre. Jer na početku mandata, on je morao da plati prethodno dogovoreno. Sad ako se složi da da neku pravu pomoć Jugoslaviji i Srbiji, svima, onda će to biti vrlo dobro za sve“, ističe Panić.

Panić kaže da mu je Bajden dobar prijatelj i rado govori o satisfakciji za propušteno tokom devedesetih koju je doživeo od američkog potpredsednika.

“On je super čovek, divan čovek. On će biti prijatelj sa svima.“

B92: Jednom vam se lično izvinio. Zašto?

“To je bilo lepo od njega, jer američka vlada nije pomogla kad je trebalo da pomogne.“

B92: Jeste mu to oprostili?

"Ja mislim da ima tu opraštanja. Nisam ništa od njih očekivao, ali mislim da je bila očajna politika Amerike - imali su Amerikanca u Srbiji, a oni nađu razlog da ne pomognu. To je za mene bilo neprihvatljivo i ja sam mislio da su oni pravili greške.“

U pogledu na američku politiku, Panić kaže da ne veruje u pobedu Donalda Trampa na predsedničkim izborima i dodaje da on za njega sigurno neće glasati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: