Novosti: Potvrđeno, Nela Kuburović novi ministar pravde

Mandatar Aleksandar Vučić obaviće u nedelju završne razgovore sa liderima SPS i SVM, pišu “Večernje novosti” i ističu da bi moglo da dođe do iznenađenja.

Izvor: B92

Nedelja, 07.08.2016.

10:02

Novosti: Potvrđeno, Nela Kuburović novi ministar pravde
Foto: Thinkstock

Kako navode – dosadašnji ministar pravde Nikola Selaković bi mogao da izostane sa spiska ministara.

“Novosti” ističu da mandatar Vučuić “intezivno sklapa preostale kadrovske kockice u budućem kabinetu”.

“Glavno iznenađenje mogao bi da bude izostanak Nikole Selakovića sa spiska ministara, dok bi funkciju ministra pravde trebalo da obavlja Nela Kuburović, dosadašnji pomoćnik ministra u tom resoru”, piše beogradski list.

Iako se spekulisalo da će Selaković samo da se "preseli" na čelo Ministarstva uprave i lokalne samouprave, izvori “Novosti” tvrde da on u narednnom mandatu uopšte neće biti u Nemanjinoj 11.

Navodno, još se razmatra i opcija da na čelu portfelja državne uprave ostane aktuelna ministarka Kori Udovički.

Nela Kuburović, pomoćnik ministra – Sektor za pravosuđe, rođena je 07. aprila 1982. godine, u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, navodi se na sajtu Ministarstva pravde.

Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2005. godine sa izuzetnim uspehom. Tokom studija, pohađala je dvogodišnju nastavu u okviru programa „Pravna klinika“. Bila je stipendista fonda za mlade talente Vlade Republike Srbije.

Od februara 2006. radila je u Prvom opštinskom sudu u Beogradu, gde, nakon volonterskog staža i pripravničke prakse, postaje sudijski pomoćnik. Pravosudni ispit položila je 2008. godine.

Od decembra 2008. do avgusta 2009. godine radila je u Ministarstvu pravde Republike Srbije, kao savetnik za pružanje stručne pomoći Visokom savetu pravosuđa.

Nakon obrazovanja Administrativne kancelarije Visokog saveta sudstva, u avgustu 2009. godine, zasnovala je radni odnos u Sektoru za normativne poslove, a od maja 2013. godine bila je načelnik Odeljenja za statusna pitanja sudija u Visokom savetu sudstva.

Bila je angažovana u radnim grupama za izradu Nacrta Etičkog kodeksa sudija i Nacrta pravilnika za vrednovanje rada sudija i predsednika sudova, kao i u radu Komisije za odlučivanje o prigovoru sudijskih pomoćnika na rešenje predsednika suda o ocenjivanju.

Učestvovala je u studijskim posetama Visokom savetu sudstva Kraljevine Španije, Disciplinskim organima za sudije u Francuskoj, a tokom aprila 2014. godine bila je na dvonedeljnoj praksi u Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine.

Govori engleski, a poznaje španski jezik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: