Vulin: Bilo bi dovoljno da hrvatska vlada nije fašistička

Beograd -- Iako se nije očekivalo da će hrvatsko rukovodstvo biti antifašističko, bilo bi dovoljno i da nije fašističko, kaže tehnički ministar za rad Aleksandar Vulin.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

On je napomenuo da zemlja u kojoj su ustaški vikari sveci, ne bi trebalo da govori već da ćuti.

“Zemlja u kojoj se dižu spomenici teroristima i ubicama ne bi trebalo da govori već bi trebalo da ćuti. Zemlja u kojoj se svaki ratni zločin, a posebno onaj nad Srbima koji se nagrađuje slobodom, ne bi trebalo da govori već bi trebalo da ćuti”, naveo je Vulin.

On je dodao da nikome ne može da bude uzor zemlja u kojoj se antifašisti sklanjaju pred fašistima.

"Nismo se nadali da će hrvatsko rukovodstvo biti antifašističko, ali bilo bi dovoljno i da nije fašističko”, naglasio je ministar.

Govoreći o aktuelnim odnosima Beograda i Zagreba, šef HDZ-a je rekao da Hrvatska, koja je članica EU i NATO, neće dozvolilti da je podučava Srbija, koja je tek kandidat za članstvo u EU.

Osim toga, naveo je i da je Srbija tek na početku evrointegracija, kao i da je to država čiji je režim, "onaj Miloševićev", izveo agresiju na teritoriju Hrvatske.

“HDZ izražava pijetet prema svim žrtvama, pogotovo onih koji su stradali tokom okupacije Hrvatske od 1991. do 1995, ali naravno i da žalimo za svim civilnim žrtvama koje su se dogodile tokom i nakon ‘Oluje’", rekao je Plenković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 140 idi na stranu