Dačić: Ako je uslov da budemo kao Hrvati, ne idemo u EU

Beograd -- Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da Hrvatska ne odgovara ni na jedno pitanje Srbije, kao i da je poziv da se Beograd okrene budućnosti "tragikomičan".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

"Kovač kaže Hrvatska jeste EU, a mi nismo. Ako je uslov da budemo deo EU to da budemo kao Hrvatska, da budemo revizionisti koji rehabilituju nacizam, fašizam i ustaštvo, onda mi nećemo u EU. Pitanje je i dokle će ta EU da bude gluvonema", rekao je Dačić.

Kako je naveo, pitanje je zašto niko ne reaguje na sve što se događa u Hrvatskoj i ocenio da Zapad i EU u ovom trenutku vode "politiku ne verujemo svojim očima".

"Ne želim ja da destabilizujem odnose, ovo je naša dužnost, da branimo zemlju, narod i interese. Zamislite da neka druga zemlja krene da rehabilituje ratne zločince", rekao je Dačić.

Ministar u tehničkom mandatu je naveo i da Hrvatska nije konkretno odgovorila ni na jedno pitanje o reviziji istorijskih činjenica i rehabilitaciji NDH.

"To je država koja je bila nacistička tvorevina, koja je počinila velike zločine, pre svega nad Srbima. Pa Hrvatska je spasila dušu ulaskom u Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca. Na svaki konkretan upit, zašto su rehabilitovali Stepnica, o Glavašu, spomeniku Barešiću, incidentima u Srbu, nema odgovora ili je odgovor da je to velikosrpska agresija. To uvek kažu kada nemaju šta da odgovore", kaže Dačić.

On je rekao da je "tragikomično da Hrvatska poziva na okretanje ka budućnosti" i istakao da u Hrvatskoj sve više deci daju ime Ante.

"Kovačevo izlaganje je traktat očigledne mržnje prema Srbiji, Srbima i premijeru Vučiću", rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 233 idi na stranu