Nova vlada do 11. avgusta, SPS ostaje

Beograd -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić naveo je da će sutra započeti razgovore sa socijalistima za sastav vlade i da se nada da će razgovori da budu gotovi do petka.

Izvor: B92, Večernje novosti
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Kako je rekao, u petak ili subotu očekuje sednicu SNS, a potom će rešenja da budu predložena Narodnoj skupštini.

"U roku od deset dana biće sednica parlamenta na kojoj će se birati Vlada Srbije, pa neke se vrate s mora i brčkanja da dođu da izaberu vladu", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On nije govorio o personalnim rešenjima.

Vučić je rekao da je na sednici Predsedništva SNS, koja je održana ranije danas, bilo reči o personalnim rešenjima i da je dobio odobrenje od Predsedništva da sutra počne razgovore sa predstavnicima liste oko SPS.

"Jer su oni ti koji će odlučiti ko bi od njih bio u vladi", rekao je Vučić.

"Sve ćemo da završimo do petka", precizirao je.

U petak ili subotu će biti nova sednica Predsedništva SNS, gde će definisati personalna rešenja i najverovatnije će tri dana uoči sednice parlamenta sa svim rešenjima ići u parlament..

"I onda će se birati vlada, ako to bude moguće", rekao je Vučić.

On je rekao da njegov ekspoze nije sasvim gotov, da najvećim delom jeste, da je naporno radio na njemu, te da sada ima "slatke muke" da skrati 450 strana i smanji ekspoze jer bi bilo nemoguće da to pročita.

"Videćemo, mozda i ne skratimo", rekao je Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je evropskim zvaničnicima uputio pisma u kojima je izložio situaciju u regionu i odnose s Hrvatskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 233 idi na stranu