Za četiri dana spaseno 6.000 migranata na Mediteranu

Italijanska mornarica saopštila je da je od četvrtka zajedno sa humanitarnim agencijama spasila 6.000 migranata, kao i da je iz vode izvukla dva beživotna tela.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 31.07.2016.

21:52

Za četiri dana spaseno 6.000 migranata na Mediteranu
Foto: Gettyimages

Italijanski brodovi koji patroliraju kod libijske obale intervenisali su kako bi spasili migrante iz četiri gumena čamca i jednog prenatrpanog ribarskog broda, prenosi AFP.

Prema poslednjim podacima UNHCR, od početka godine u Italiju je pomorskim putem stiglo 89.217 ljudi, uglavnom iz podsaharske Afrike, što je približno isti broj zabeležen u ovom periodu prošle godine.

Sa druge strane, u nastojanju da pređu Sredozemno more u istom periodu udavilo se više od 3.000 migranata, što je više od 50 odsto u poređenju sa prošlom godinom.

Italija je u četvrtak pokrenula kampanju preko Interneta, televizije, radija i društvenih mreža u kojoj se afrički migranti upozoravaju na brojne opasnosti koje ih očekuju na putu ka Evropi.

Španska služba za spasavanje na moru saopštila je danas da je spasila 44 migranta koji su pokušsali da u dva prenatrpana mala čamca pređu preko Sredozemnog mora i domogu se Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: