Dogovor Dodika i Izetbegovića, otvoren evropski put BiH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović postigli su dogovor kojim će evropski put zemlje biti odblokiran.

Izvor: Beta

Nedelja, 31.07.2016.

19:03

Default images
Foto: Tanjug

Na sastanku predsednika RS Milorada Dodika i premijerke Željke Cvijanović s bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i predsedavajućim Saveta ministara Denisom Zvizdićem postignut je dogovor o mehanizmu koordinacije i potpisano Pismo namere za kreditni aranžman s MMF-om, javlja RTRS.

Kako navodi Radio-televizija Republike Srpske, dogovorom Milorada Dodika i Bakira Izetbegovića evropski put BiH biće odblokiran.

Sastanak predsednika RS i lidera SNSD-a Milorada Dodika s predsedavajućim Predsedništva BiH i predsednikom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem počeo je nešto iza 14 sati u restoranu "Barka" u Istočnom Sarajevu, prenosi Fena.

Banjalučki mediji podsećaju da je prvobitno najavljeno da će sastanak biti održan u Administrativnom centru Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, a da je u međuvremenu došlo do promene lokacije, pa se on održao u restoranu u tom gradu.

Domaćin sastanka je bio šef delegacije EU i specijalni predstavnik EU Lars-Gunar Vigemark, a prisustvovali su mu i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović i predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić.

Dodik je u subotu izjavio da se radi jedino o poštovanju prema ambasadoru EU koji pokušava da održi taj sastanak.

"Što se mene lično tiče, imao sam jedan razgovor sa Mladenom Ivanićem i tu se uspostavila jedna dobra konstrukcija da se putem zajedničkog koordinisanja nas iz Republike Srpske i Ivanića pokušaju obezbediti određena poboljšanja", rekao je Dodik.

Izetbegović je u petak izjavio da smatra da se predsednik Republike Srpske Dodik "igra vatrom" planiranjem referenduma o Danu Republike Srpske, koji bi trebalo da bude održan 25. septembra.

"On uvek pokušava da podigne crtu onoga što je dozvoljeno u ovoj zemlji i što je prihvatljivo za međunarodnu zajednicu. Ako pređe tu liniju, to neće proći bez posledica", rekao je Izetbegović za AFP, a preneli banjalučki mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: