Vulin: Tenzije u regionu nije podigla Srbija

Ministar za rad u tehničkoj vladi Aleksandar Vulin izjavio je da političke tenzije u regionu nisu slučajne i da ih nije podigla Srbija.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 31.07.2016.

15:26

Vulin: Tenzije u regionu nije podigla Srbija
Foto: Tanjug

"Ne dižemo mi spomenike teroristima, ne rehabilitujemo ratne zločince i fašiste, ne oslobađamo ratne zločince iz poslednjih ratova", rekao je Vulin novinarima u Malom Zvorniku i naglasio da Srbija nema nijedan razlog da se stidi svega što se dešavalo u proteklom periodu.

Povodom predstojećeg obeležavanja godišnjice "Oluje", Vulin kaže da Srbija nema razloga da svoju tugu ne podeli sa onima koji su proterani iz Hrvatske, precizirajući da je "250.000 duša ovde došlo bežeći pred kamom i jamom".

On je dodao da ne treba zbog tuđih zločina da zaboravljamo našu muku i bol.

Vulin je istakao da će Srbija svoju muku i bol dostojanstveno obeležiti, da će se pokloniti senima pobijenih, ali i da će poručiti da razumemo i da hoćemo da živimo u miru.

"Mi ćemo poručiti da Srbija razume tuđe žrtve, ali i da se svojih žrtava nikada neće odreći, da će ih čuvati, da će čuvati uspomenu na njih, baš da se takvo stradanje nikada ne bi više ponovilo", rekao je Vulin i naglasio da Srbija nije odgovorna za političke tenzije u regionu i da svi imaju samo jednu zamerku - što Srbija postoji.

"Svi imaju samo jednu primedbu - što se Srbija razvija, što je sve jača, to što jednostavno nisu očekivali da će Srbija tako brzo napedovati i postati tako vazan faktor u regionu", ocenio je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: