Dodik i Izetbegović se sastali u restoranu

Sastanak lidera RS Milorada Dodika sa predsedavajućim Predsedništva BiH i Bakirom Izetbegovićem počeo je u restoranu "Barka" u Istočnom Sarajevu.

Izvor: B92

Nedelja, 31.07.2016.

14:57

Default images
Foto: Tanjug

Domaćin sastanka je šef delegacije EU i specijalni predstavnik EU Lars-Gunnar Vigemark, a prisustvuju mu i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović i predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić.

Pretpostavlja se da bi na sastanku trebalo da bude razgovarano o nastavku evropskog puta BiH, kreditnom aranžmanu s MMF-om, kao i mehanizmu koordinacije.

Izetbegović i Dodik su u poslednje vreme razmenjivali "teške reči", pa je tako predsedavajući Predsedništva BiH izjavio da se Dodik igra vatrom oko Dana RS.

"On uvek pokušava da podigne crtu onoga što je dozvoljeno u ovoj zemlji i što je prihvatljivo za međunarodnu zajednicu. Ako pređe tu liniju, to neće proći bez posledica", rekao je Izetbegović za AFP, prenise banjalučki mediji.

Dan Republike Srpske bi trebalo da bude održan 25. septembra.

Izetbegović je izazvao burnu reakciju kod srpskih zvaničnika dolaskom u Novi Pazar gde je rekao da je trebalo ranije da dođe i da to nije zaobilaženje Beograda.

Dodik je tada izjavio da odlasci Bakira Izetbegovića u Novi Pazar i dolasci Aleksandra Vučića u Banjaluku ni po čemu nisu uporedivi.

"Ni po čemu se ne mogu porediti Izetbegović i Vučić, ni po politikama koje sprovode, ni po motivima posete, ni po načinu na koji žive svoj ljudski i politički život. Dok Bakir Izetbegović potpiruje vatru, premijer Vučić nastoji da ih gasi", rekao je Milorad Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: