N1: Obezbeđenje na Adi udaljilo migrante s kupališta

Beograd -- Obezbeđenje gradskog preduzeća "Ada Ciganlija" udaljilo je grupu mladića iz Avganistana s beogradskog kupališta.

Izvor: Beta
Podeli

Razlog za to je, kako su naveli iz tog preduzeća, nepoštovanja pravila kupališta, javila je televizija N1.

Kako je rečeno za N1 u tom preduzeću, služba obezbeđenja "Ade Ciganlije" je "reagovala na poziv posetiteljke sa detetom koja se žalila na nedolično ponašanje grupe mladića na makiškoj strani" kupališta.

"Uz konsultaciju sa spasiocima koji su takođe bili prisutni na svojim kulama ustanovljeno je da grupa mladića nije poštovala Pravila ponašanja na kupalištu na Adi Ciganliji. Kako se neprijatna situacija ne bi ponavljala tokom celog dana obezbeđenje je zamolilo grupu mladića da se udalje sa tog dela plaže", rečeno je u Adi, a preneo je N1.

TV N1 je navela da se ta informacija pojavila juče, a da o tom događaju ništa nisu uspeli da saznaju u gradskim službama.

U beogradskim parkovima, kod Glavne autobuske stanice i Ekonomskog fakulteta oko podneva danas je bilo oko 200 migranata koji su ostali zaglavljeni u Srbiji posle zatvaranja mađarske i hrvatske granice.

Po nesnosnoj vrućini uglavnom leže na zemlji, a spas od tropskih temperatura pokušavaju da pronađu u senci drveća ili ispod montažne garaže. Pomoć i sve potrebne informacije mogu da dobiju na Info -ultu na dolaznom peronu Autobuske stanice, gde im volonteri dele hranu i vodu.

strana 1 od 135 idi na stranu