Zašto magazinu "Lice Ulice" preti gašenje?

Retki su primeri u kojima vidimo kako se praktično daje podrška onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2016.

21:40

Zašto magazinu

Jedan od tih dobrih primera pomoći I integracije marginalizovanih društvenih grupa je časopis Lice Ulice.

Posle šest godina Lice Ulice možda prvi put neće više biti štampan.

Jedan od osnivača lista Milosav Marinović navodi da je za opstanak lista važno da ima sistemsku podršku, međutim, nje dosad nije bilo.

“Mi smo deo jedne velike svetske mreže. Nigde u svetu ona ne opstaje bez sistemske podrške zajednice u kojoj nastaju. Od Grada Beograda nismo dobili ni neku nezvaničnu podršku, a isto se može reći i za Ministarstvo rada“, naveo je on u Kažiprstu.

Kako navodi, časopis “Lice Ulice“ uspeo je da evidentira dobre rezultate kod građana, ali je pored toga došlo do situacije da se nema novca za novi broj, iako je on taj broj već pripremljen.

“Ovaj magazin je jedan medij koji ima perspektivu da bude jedan od retkih održivih, neprofitnih organizacija, ali i da pored toga na konkursu Ministarstva kulture nije odobrena pomoć“, rekao je on.

Marinović je za B92 rekao da magazin “Lice Ulice“ ispunjava sve kriterijume koje je Ministarstvo kulture navelo, ali da je jedini medij koji nije ponudio projekat.

Milović se nada da do gašenja magazina neće doći.

“Cilj je da u narednim danima dobijemo permanentnu novčanu pomoć, ona može da bude od 100 dinara pa naviše od građana. Veće su šanse da ćemo opstati“, dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: