Zašto magazinu "Lice Ulice" preti gašenje?

Beograd -- Retki su primeri u kojima vidimo kako se praktično daje podrška onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Izvor: B92
Podeli

Jedan od tih dobrih primera pomoći I integracije marginalizovanih društvenih grupa je časopis Lice Ulice.

Posle šest godina Lice Ulice možda prvi put neće više biti štampan.

Jedan od osnivača lista Milosav Marinović navodi da je za opstanak lista važno da ima sistemsku podršku, međutim, nje dosad nije bilo.

“Mi smo deo jedne velike svetske mreže. Nigde u svetu ona ne opstaje bez sistemske podrške zajednice u kojoj nastaju. Od Grada Beograda nismo dobili ni neku nezvaničnu podršku, a isto se može reći i za Ministarstvo rada“, naveo je on u Kažiprstu.

Kako navodi, časopis “Lice Ulice“ uspeo je da evidentira dobre rezultate kod građana, ali je pored toga došlo do situacije da se nema novca za novi broj, iako je on taj broj već pripremljen.

“Ovaj magazin je jedan medij koji ima perspektivu da bude jedan od retkih održivih, neprofitnih organizacija, ali i da pored toga na konkursu Ministarstva kulture nije odobrena pomoć“, rekao je on.

Marinović je za B92 rekao da magazin “Lice Ulice“ ispunjava sve kriterijume koje je Ministarstvo kulture navelo, ali da je jedini medij koji nije ponudio projekat.

Milović se nada da do gašenja magazina neće doći.

“Cilj je da u narednim danima dobijemo permanentnu novčanu pomoć, ona može da bude od 100 dinara pa naviše od građana. Veće su šanse da ćemo opstati“, dodao je on.

Info

Na današnji dan, 1. avgust

10. p.n.e. - Rođen je rimski car i istoričar Klaudije, koji je 41. nasledio Kaligulu. Tokom njegove vladavine južna Engleska je postala rimska provincija, izgrađen

Razno ponedeljak 1.08. 00:00 Komentara: 1
strana 1 od 1363 idi na stranu