Identifikovan napadač: Poreklom iz Tunisa, poznat policiji

Masakr u Francuskoj počinio je 31-godišnji muškarac iz Nice sa dvojnim državljanstvom Francuske i Tunisa, koji je od ranije poznat policiji.

Izvor: B92

Petak, 15.07.2016.

07:32

Identifikovan napadač: Poreklom iz Tunisa, poznat policiji
Foto: Tanjug

Policija je objavila da je identifikovala napadača, ali nije navela njegovo ime ili više detalja.

Informacije o poreklu napadača agenciji Rojters potvrdio je izvor iz policije, a objavljeno je i da iako je napadač poznat policiji, nije bio na spisku sumnjivih koje imaju francuske obaveštajne službe.

Prema nezvaničnim informacijama, u kamionu čiji je vozač usmrtio više od 80, a povredio više od stotinu ljudi, pronađeni su dokumenti koji pripadaju tridesetjednogodišnjem Francuzu tunižanskog porekla koji je živeo u Nici.

Policijski izvori su naveli i da je kamion kojim je izvršen napad iznajmljen pre nekoliko dana, a nađen je i snimak sa sigurnosnih kamera koji prikazuje napadača kako se u brdima iznad Nice ukrcava u kamion pre zločina.

Kako prenose mediji, policija upravo pretresa kuću napadača.

Rojters prenosi da je napadač bio poznat francuskoj policiji zbog počinjenih krivičnih dela, ali da ga nisu pratile obaveštajne službe.

Vlasti Tunisa su takođe saopštile da napadač iz Nice nije na njihovim listama lica povezanih sa terorizmom.

Mediji se pozivaju na izjavu neimenovanog zvaničnika francuske policije.

Najmanje 80 ljudi je stradalo, a više od stotinu povređeno u francuskom gradu Nici kada je neidentifikovani napadač pucao pa kamionom uleteo u puno šetalište .

Vozač je najpre otvorio vatru na okupljene, a potom krenuo u smrtonosnu vožnju od dva kilometra, gazeći sve pred sobom, da bi bio zaustavljen kada je policija zapucala u prednje vetrobransko staklo i usmrtila ga. U prtljažniku kamiona su pronađeni eksploziv i automatsko oružje.

Pročitajte još: Najpotresnija scena iz Nice, užas terorizma u jednoj slici

Pucao pa vozio dva kilometra gazeći ljude

Svedok iz Nice: Odjednom smo čuli da nešto puca

Masakr u Nici: Vozač ubijen, "išao i pucao na ljude"

Objavljen snimak momenta kada kamion udara u ljude

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: