"Mega prelet": Od Ljajića preko Dveri do Palme i posla

Predsednica niškog odbora Dveri Jelena Đorđević nedavno je napustila ovu stranku i prešla u Jedinstvenu Srbiju, pišu Južne vesti.

Izvor: Južne vesti
Podeli

Ona je zatim pre nekoliko nedelja dobila posao u Direkciji za javni prevoz.

Kako tvrdi, njeno zaposlenje nema veze sa strankom, već je u JS otišla nezadovoljna Dverima.

Đorđevićeva kaže da motivi za promenu partije nisu bili novac ili radno mesto već, prema njenim rečima, nezadovoljstvo unutarstranačkom organizacijom ove partije i želja da se "bori za svoj grad".

Ona dodaje i da je pokušala da se suprostavi "centralističkom trošenju novca u Dverima", ali da nije u tome uspela.

“Samim tim što smo promenili status i od grupe građana prerasli u političku stranku, počeli smo da ličimo na sve ostale stranke. A ja sam lokalpatriota koji hoće da se bori za svoj grad i upravo to sam pokazala svojim prelaskom u Jedinstvenu Srbiju, da radim za Niš, a ne za Beograd“, kaže Đorđevićeva.

Đorđevićeva dodaje da njena odluka da promeni partiju nema nikakve veze sa tim što se pre dve nedelje zaposlila u niškoj Direkciji za javni prevoz, tvrdeći da je na razgovor za posao išla "još pre izbora".

“To nema veze jedno sa drugim. Zna se ko drži Direkciju, naprednjaci. A ja nisam prešla u SNS, nego u Jedinstvenu Srbiju, koja nema veze sa tim“, kaže Đorđevićeva.

Podsetimo, Jelena Đorđević (34) je na čelu Dveri bila od sredine prošle godine, kada je tu partiju napustilo nekoliko njenih funkcionera, a od 2012. do 2016. godine je bila jedina odbornica te partije u Skupštini Opštine Medijana.

Na aprilskim izborima je izabrana za odbornicu u Skupštini Grada kao druga na izbornoj listi Dveri-DSS.

Inače, Đorđevićeva je bila jedini predstavnik odborničke grupe Dveri-DSS koji je prošle nedelje podržao kandudaturu Darka Bulatovića (SNS) za gradonačelnika Niša.

Predsednik Gradskog odbora DSS u Nišu Goran Đorđević je rekao novinarima "Južnih vesti" da Đorđevićeva više nije deo njihove odborničke grupe.

Ipak, u Dverima ne veruju u ova obrazloženja i smatraju da je motiv za napuštanje te partije isključivo materijalna korist.

Tomislav Petrović kome je, nakon što je Đorđevićeva napustila partiju, povereno upravljanje Gradskim odborom Dveri, kaže da je samo pitanje šta je nekom ponuđeno.

“Partije u vlasti koriste priliku, lošu ekonomsku situaciju i vrbujući naše izabrane ljude menjaju izbornu volju građana, građana koji su glasali za naše kandidate. To vrbovanje rezultira zapošljavanjem ili nekom drugom beneficijom. Jedna od njih je naša Jelena Đorđević“, kaže Petrović.

Nakon što je Đorđevićeva napustila Dveri, tu stranku će u Skupštini Grada predstavljati samo još Tomislav Petrović.

Inače, ona je pre učlanjenja u Pokret "Dveri", bila član Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 277 idi na stranu