Aleksandar Senić od DS, preko SDS do SNS

Bivši funkcioner Socijaldemokratske stranke Aleksandar Senić, inače i nekadašnji funkcioner DS, postao je član Srpske napredne stranke.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 11.07.2016.

13:53

Aleksandar Senić od DS, preko SDS do SNS
Foto: B92

Senić je za Tanjug rekao da je to konkretizovano u razgovoru sa predsednikom Izvršnog odbora SNS Darkom Glišićem.

Senić je rekao da sa Glišićem nije pričao o funkcijama, da će trenutno njegov zadatak biti sređivanje stanja u opštinskom odboru u Rači, gde je imenovan za poverenika, te da će biti član GO SNS.

"Dobio sam poziv koji ne treba odbiti. Pričao sam sa mojim kolegama i sve što sam uradio sam obavio uz saglasnost ljudi sa kojima sam učestvovao na prethodnim lokalnim izborima, gde smo odneli ubedljivu pobedu, iako je SNS imao predsednika opštine pre izbora", rekao je Senić, dodajući da će svi odbornici SDS u Rači preći u odbornički klub SNS.

Senić je naglasio i da procesi izlaska iz SDS i ulaska u SNS potpuno odvojeni, jer u trenutku izlaska iz stranke Borisa Tadića nije imao nameru da ulazi u bilo koju stranku.

"Ali, stvari su se brzo odvijale i nisam odbio poziv da se priključim i učestvujem u daljem kreiranju političkog ambijenta u Srbiji na pravi način", istakao je Senić.

Senić je u SDS, pored ostalog, bio zamenik šefa poslaničkog kluba u prethodnom skupštinskom sazivu kada je bio i predsednik Odbora za evropske integracije.

Pre toga je bio funkcioner DS, čiji je član bio od 2002. godine, pre odlaska sa Borisom Tadićem u novu partiju 2014. godine.

Radio je u vladi Zorana Đinđića kao savetnik ministra građevine, a kasnije je bio narodni poslanik demokrata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: